Mer om bröllopet :)

Det blev lite stressigt när jag sent i lördagskväll satt och laddade upp alla bilderna till inlägget om bröllopet, så jag hann inte med att skriva så mycket så här kommer lite mer detaljer :)

Själva bröllopsceremonin med alla danserna osv var öppen för allmänheten. Förutom Österlens Folkdansgille så var också en tysk motsvarighet inbjuden. Helge (brudgummen) har själv dansat folkdans i den klubben sedan han var liten så den representerade hans "släkt" medans den tyska folkdansklubben var Harumis (brudens) "släkt". Men självklart fanns också deras riktiga föräldrar och syskon på plats inne på själva scenen och de bar också folkdräkter, antingen svenska eller japanska. Jo det blev lite kulturkrock där med en och annan japansk kimono som skymtade förbi ibland alla "knätofsadräkter" men det gick bra ändå :)

Bröllopsfesten som hölls inne på den stora borgen (påminner om ett mindre Glimmingehus och är fd bostad för Bollerups ägare för väldigt många år sedan) senare på kvällen var bara för familjen och de närmaste vännerna men eftersom min bror var bjuden på den så fick jag veta hur själva middagen gick till.

På den tiden fanns ju varken frys eller kyl, och eftersom det lätt kunde komma 80-100 personer på ett bröllop så var det helt omöjligt att laga mat åt alla och hålla denna varm/kall tills det var dags för middagen. Därför hade man helt enkelt knytkalas, så alla gästerna tog med sig en maträtt/bakelser/tårta/frukt eller eller vad det nu kunde vara och vips hade man löst matproblemet! :) Tänk vad smart egentligen för då blev det inte heller så kostsamt för bruden och brudgummens familj :) Detta hade man alltså anammat för alla gästerna blev ombedda att ta med sig mat (min bror skulle ha med sig 10 stycken kakor av valfri sort) så där fanns all möjligt mat, och självklart äkta skånsk spettekaka bland mycket annat :)

Egentligen skulle man gjort likadant idag för då hade man kunnat ha ett stort bröllop utan att behöva stå och laga mat som en galning eller lägga dyra pengar på catering eller kock. Jag har kompisar och släktingar som har eller ska gifta sig, och bara maten ju en enorm utgiftspost om man ska ha ett lite större bröllop och vill bjuda sina gäster på trerättersmiddag. Dessutom hade det ju garanterat funnits något att äta för alla, även för barnen (som ju inte alltid vill äta allting som vuxna äter), de som är allergiska mot viss mat, de som är vegetarianer osv :)
Och tänk vad smart om alla gästerna tog med sig den maträtt som de är alldeles extra bra på att laga, t.ex moster Märtas goda köttfärspaj, kusin Eriks fantastiska tacos, bästa kompisens grönsakssoppa eller farmor Stinas goda jordgubbstårta osv. Då har man ju helt plötsligt ett välfyllt bord av både varm mat och diverse efterrätter där alla kan ta precis det som man själv vill ha = alla nöjda :)

En rätt så fiffig lösning om man föredrar ett lite enklare och mer avslappnat bröllop som inte kostar mängder av pengar, och det blir garanterat ett bröllop som folk kommer att komma ihåg för de har ju själva varit delaktiga :)

Kommentarer
Postat av: Pamela

Som sagt, låter helt underbart! Vilken upplevelse!

2009-08-13 @ 09:33:17
URL: http://briardkimba.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0