Anmäld till ny lydnadstävling!

Nu har vi anmält oss till lydnadstävlingen i Lund den 17 maj! Jag har ju gått och väntat på det där löpet som aldrig behagar börja så nu kände jag att jag provar att chansa på att anmäla, jag är ju så sugen på att tävla igen! Skulle jag ha oturen att hon börjar löpa så får jag ju i så fall stryka oss :)

Kram på er och tack så mycket för alla fina kommentarer :)

Nouchi's hundbur del 3!

Äntligen har jag fått tummarna loss att uppdatera min blogg, så här är de sista bilderna på hundburen monterad och klar :)


 

Så här blev det :)Nouchi's burkompis, en mjukisbjörn från Biltema för 69 kr :)

Nouchi i sin nya bur


Min fina vovva :)

Inte alls dumt med en stor skön biabädd i sin bur tycker Nouchi


Bäst av allt med den här buren är ändå att hon är så lugn i den, nu kopplar hon av
istället för att bli uppstressad och hässja hela tiden som hon gjorde i sin betydligt
mindre ihopfällbara bur som hon hade innan. Jag trodde ju att hon skulle bli lugnare
av en mindre bur men det blev tvärt om förhennes del. Men nu njuter hon av bilturerna
precis som jag hade hoppats, det är så skönt att se hur hon numera verkligen gillar
att åka bil! :)


Tack igen älskling, vad hade vi gjort utan dig! / Många pussar från dina flickor :)


Nouchi's hundbur del 2

Nu är buren så gott som helt klar!

Hela påsken har vi jobbat med den, för tyvärr var där mycket mer rost på den än jag först trodde. Jag trodde ju att det bara var att slipa bort de enstaka rostfläckarna som syntes lite här och där, men när vi började slipa så visade det sig att det även fanns rost under färgen! Vattnet hade runnit under färgen vilket betydde att vi fick slipa bort all färg på hela buren. Den har blivit både slipad och blästrad för att vi skulle få bort så mycket rost som möjligt i alla skrymslen och vrår. När den var helt ren så tvättade vi av den med speciellt rengörningsmedel innan Tobbe sprutade på wash primer (en slags rostskydd) och sedan lackade han den med svart billack :) Tobbe byggde även en träbotten med hög kant åt mig som jag sedan sandpapprade och målade med svart träfärg.

Jag vill passa på att tacka min älskade Tobbe för all hans hjälp, utan hans verkstad, verktyg + hans kunskap hade jag aldrig klarat det! Du är guld värd älskling!

Så här fint blev det :)
Nouchi's nya hundbur!

Jag har letat efter en ny bilhundbur åt Nouchi ett bra tag nu. Den ihopfällbara utställningsburen kändes alldeles för klen + att den egentligen var liite för liten åt henne. Av en ren slump fick jag och min kille syn på en gammal hundbur i stål på en loppis. Till min stor lycka fick vi köpa den för 500kr! Jag har tittat på liknande burar, både nya och begagnade och de låg på ca 3.500-6.800kr så gissa om jag var glad! :D:D

Tyvärr har den stått utomhus ett bra tag så den var lite rostig och vissa av svetsfogarna hade släppt, men som tur är har min pojkvän en egen verkstad så det fixade han lätt med sin svets :) Den gamla träbottnen var alldeles rutten så vi ska bygga en ny. Samtidigt ska vi passa på att bygga en extra hög kant för att göra buren ca 10 cm högre så att Nouchi kan sitta upp ordentligt utan att behöva böja på nacken. Rosten ska vi försöka slipa bort så mycket som möjligt och sen ska vi lackera den med svart billack :) Tur att man har en kille som både kan svetsa och lackera! ;)

Här kommer lite bilder på hur buren såg ut när vi precis hade hämtat den, och efter att vi hade börjat slipa bort rosten på den :) Fortsättning följer......... :)


Tillbaka från Österlen

Hej igen! Nu är jag och Nouchi hemma igen ifrån Österlen. Vi hade en jättemysig helg med underbart väder hela helgen. Jag, Nouchi, Lacey (min 13-åriga riesen/new foundlandblandning) och min pappa åkte ner till stranden. Det finns ingen bättre plats att vara på än Österlens underbart vackra stränder med den lenaste vita sand man kan tänka sig! Det hörs lång väg att jag är född och uppvuxen på Österlen va? ;) :D
Det var en så där helt underbar dag med precis lagom varmt soligt väder, och himlen och havet var exakt lika blåa så man kunde inte se horisonten :) Jag och pappa promenerade längs med vattenbrynet medans hundarna sprang och lekte ihop och det är så härligt att se hur roligt de hade ihop! Lacey alltid blir som en liten valp på nytt när hon får springa i sanden och simma i havet :) Tyvärr glömde jag min kamera hemma i Östra Grevie så det blev inga bilder denna gången men nästa gång ska jag ta desto fler :)

Men här kommer lite sommarbilder som jag tog förra sommaren + lite bilder på Lacey :)

Kram på er! :)

RSS 2.0